Saturday, March 4, 2017

My Shaklee Group : Felicitous Firyals

Assalamualaikum dearies :)

Today Siddiq nak cerita mengenai my group dalam Shaklee iaitu Felicitous Firyals!


Maksud Felicitous


Maksud Firyal


So gabungan nama group ni bermaksud PUTERI PUTERI YANG BERJAYA,YANG TEPAT DAN YANG TERBAIK! Siddiq guna 3 bahasa dalam group ni sebab anak anak downlines Siddiq panggil Siddiq Omma :D
  • Felicitous : English
  • Firyals : Arab
  • Omma : Korea
Hahaa comel tak nama Siddiq bagi? Ini gabungan idea and kebenaran daripada my husband. Sebenarnya nak letak Felicitous Fairies. Tapi husband cakap khurafat sebab fairies tu pari pari OMG ok husband hehee. So carik punya carik nama elok untuk huruf F, Firyal je yang keluar. Walaupun berbelit lidah tapi takpelah bolehlah kan hahah.

Okay lepas tu, group ni terlah tertubuh pada Februari 2017. Antara ahli yang awal adalah :
  • Alya Amirah
  • Nadiatul Azwa
  • Azreenah
  • Najwatul Syafiqah

Masa artikel ini ditulis iaitu awal bulan Mac tambah lagi sorang :
  • Siti Fazliah


So sebenarnya tujuan group ini ditubuhkan adalah untuk memberikan ilmu tentang Shaklee dan marketing kepada anak downlines Siddiq. Siddiq sebenarnya dapat banyaaaak sangat ilmu Shaklee since 3 tahun lepas, yelah 3 tahun kot Siddiq belajar pasal Shaklee and Siddiq apply sikit sikit dari masa ke masa. Of course semua ada dalam otak. And kat buku notes Shaklee Siddiq hehe. Cuma Siddiq tak ada downlines, sebab Siddiq tak cari and takut nak ambil downlines dulu dek kerana tak faham concept Shaklee ni ha. So agak rugiii di situ sebab ilmu tu terperuk jer kat buku and untuk diri sendiri jer. Kalau Siddiq ajar orang lain and ia bermanfaat pada orang tu, contohnya orang tu boleh dapat income lebih, why not Siddiq buat kan? Alang alang sekarang memang Siddiq ada masa and boleh bagi komitmen.

And bila dah ada downlines, Siddiq tak nak diorang join Shaklee ni rugi sebab dapat upline yang tak bertanggungjawab. Huhuu ramai tau yang macam tu tapi Siddiq tak mauuuu! Sebenarnya besar tanggungjawab Siddiq kat dalam group ni. So Siddiq kena buat yang terbaik! Kena sampaikan ilmu kepada my downlines sebaiknya.

Aim utama Siddiq adalah nak masukkan dorang dalam group besar under Master Lyana Hisham. Requirement yang diperlukan adalah 300uv sebulan untul yang newbies! So inshallah Siddiq akan usahakan sampai diorang semua dapat masuk group tu!

And yang lebih besar daripada tu Siddiq nak jadikan diorang ni SUPERVISOR dalam Shaklee! Ni at least la as tangga pertama bermula kejayaan dalam Shaklee hehee. Sosekurang kurangnya my Firyals jadi supervisor Shaklee! Ameen. Sebab saja nak bagi diorang merasa dapat bonus at least 4 angka sebulan. So Siddiq kena usaha, diorang pun kena usaha! Cayokkkk!

So kepada yang tertanya tanya bagus sangat ker group FF Siddiq tu? Apalah agaknya ilmu yang Siddiq nak bagi tu? Hahaa meh lah contact Siddiq ilmu Siddiq bagi ni tak sama tau dengan bisnes online lain bagi hihii and inshallah kalau awak register dengan Siddiq, Siddiq akan asah awak betul betul sampai awak boleh jual Shaklee dengan yakin dan berjaya dalam bisnes Shaklee, dengan syarat AWAK BUAT! Ameen.

Okay itu saja perkongsian Siddiq. Jangan lupa save nombor Siddiq senang nak tanya hihii

011-33099034
Aisyah Siddiqah
Omaa Felicitous Firyals


Okay itu sahaja pengenalan untukmy Felicitous Firyals. 

No comments:

Post a Comment