Monday, October 28, 2013

My Life Full WIth THE LOVE

Assalamualaikum.

Sebenarnya sekarang hatiku berdebar-debar sebab kawan kawan aku tengah study rak PIM, Nahu, EDU tapi aku tengah layan cerita Lobiu Mr Arragont wuuu T.T

Aku bukan apa, daripada aku tak fokus baik aku tak payah baca.
Tapi hatiku sebenarnya berkata, ‘dari kau melagho baik kau baca sikit’ wuuu T.T

Ahh x pelah. Petang ni aku balik IPG. So maksudnya aku ada sehari semalam sahaja untuk baca PIM sebab rabu ni dah exam PIM pada pukul 8.15 pagi. Pagi yang..

Ya Allah, kau bantu permudahkanlah urusan aku nak jawab dengan baik betul dan tepat ameeeeen T.T
Okay, sebenarnya aku ada benda lagi besar yang aku besarkan daripada exam.
Ce teka ce teka?

Ko tengoklah tajuk tu. Love laaa, love.

Orait, kalau nak tahu, aku balik rumah ni sebab love, aku balik IPG lambat pun sebab love.
You know what, I LOVE MY FATHER.

Sebenarnya ayah aku akan keluar tabligh 1 november ni iaitu khamis ni. Jadi masa tu aku tak boleh balik dah. Maksudnya ni balik last la aku jupa ayah aku sebelum dia keluar tabligh.

Walaupun aku dari kecik ayah aku keluar 2 bulan la 40 hari, tapi hati aku mata aku jantung aku tetaaaap akan menangis bila ayah aku nak keluar lagi.

Aduhhh dah mula dahh T.T

This is I called THE LOVE.

Aku kalau duk rumah ni aku akan rasa aku dilimpah limpah kan dengan kasih sayang yang sangat banyak sampai duk rumah pun aku rasa rinduuuu dengan ayah.. T.T

Tengok muka ayah pun rinduuuu ayah. Padahal ayah depan mata tu. Kau bayangkan lah macamna aku nak type cerita fasal the love ni.

Tak dapat digambarkan. T.T
Nak nak aku dah nak kahwin.
Ya allah sedihnya nak kahwin,,

Aku terfikir,  nanti ayah nak susah payah lagi tak untuk aku bila aku dah ada suami?
FYI, ayah aku sangat bersusah susah untuk aku. Sangat. Dia sangat berkorban untuk aku.
Ayah aku akan tunggu balik kat tol ayer hitam, kadang 1 2 jam dia tunggu. ayah aku akan tunggu bas aku nak balik KL sampai bas nya datang, dalam panas panas kereta pun dia sanggup tunggu.. Penat badan dia, kesiannnn dia T.T

Ayah aku pernah temankan aku pergi jumpa doktor bekam sampai 1 2 pagi.. kesian ayah, mesti badan ayah sakit sakit kan.. T.T

Ayah aku akan balik masa rehat kat sekolah untuk tengok keadaan anak dia kat rumah setiap kali aku balik.
Ayah aku selalu sangat ajak jalan jalan sebab takut nikmat jalan jalan ditarik oleh allah..
Sangat banyak benda yang ayah buat menyebabkan kadang-kadang ak rasa takut nak kahwin.. T.T

Adakah aku akan terima kasih sayang macam tu lagi..?
Nanti bila aku dah kahwin, adakah suami aku akan layan aku macam tu jugak?
Aku sedih… aku takut…

Kawan aku Qila, selalu cakap aku ni tak susah atau apa ek dia cakap,,
Macam aku ni jarang disusahkanlah,, bila susah merungut…
Aku menafikan sebab aku bukanlah orang kaya kan..

Tapi akhirnya aku sedar, ya, aku ni kaya..
Kaya dengan kasih sangat. Melimpah ruah..
Menyebabkan aku tak boleh kalau tak dapat kasih sayang..

Ya, aku jarang disusahkan sebab ayah aku sangat berkorban untuk aku..
Masa aku sekolah lagi lah, jangan dicerita apa ayah aku buat…
Sedihnyaaa T.T

AYAH, IKA SAYANG AYAH SANGAT SANGAT! T.T

So, THE LOVE kali ni menampilkan ayah aku. Aku tak nak kehilangan perhatian dan kasih sayang ayah aku.. T.T
Macam mana ek nak buat.. T.T
Aku nak senangkan hati ayah aku..

Okay, caranya adalah belajar bersungguh-sungguh, dapat cemerlang.
Kahwin dan jadi isteri yang solehah. Insya allah.
Itu semua hadiah untuk ayah yang dah bersusah payah sangat sangat.

Jadinya, kenapa aku balik IPG hari isnin?
Sebab aku lebih pentingkan ayah aku daripada kuliah.
Hari ni aku present arab patutnya, tajuk last.
And maybe aku tak dapat markah untuk presentation sebab aku tak present.
Tak apalah. Ada hikmah.
Aku nak keberkatan. Aku nak sukakan ayah aku.

And actually I miss my father sooooooo much T.T

Dan sebenarnya ayah ibu busy minggu ni nak settle kan ali.
Ali nak temu duga tahfiz.
Kalau aku kena balik hari Ahad, ia akan menyusahkan ayah aku amat amat.
Sebab ayah nak hantar kina lagi..
So, aku berkeputusan untuk memudahkan ayah aku dengan balik haru isnin.
Hikmahnya adalah aku dapat tengok muka ayah aku lebih sehari lagi :D

For Allah,
I know you know all these.
Please gives us your keberkatan, kerahmatan, dan segala nikmat yang baik dan terbaik bagi kami..
We need you, Allah..

Ya Allah, lindungilah ayah aku daripada segala musibah, bala bencana hatta sekecil kecil benda buruk pun..
Panjangkanlah umur ayahku, berilakh keberkatan rezeki ayahku, berilah kenikmatan kesihatan yang baik kepada ayahku..
Dan berikanlah ayah aku kenikmatan syurgamu.
Sejahterakanlah keluargaku yang tercinta.
Satukanlah kami dalam syurgaMu Al Firdaus. Ameeeen :’)
Sesungguhnya kau maha tahu hatiku, tenangkanlah hatiku, damaikanlah hatiku dan jadikanlah aku wanita yang solehah. Ameeeen..

This is we called pengorbanan.
I know, ramai yang tak setuju. But I agreed. J
Kami berkorban di dunia untuk agamaMu Ya Allah.
Kami berpisah-pisah di dunia demi agamaMu Ya Allah, maka kau satukanlah kami di syurgaMu AlFirdaus. Ameen.

So, itu ajelah. Aku rasa aku addict sangat, sebab aku jatuh cinta yang sangat sangat dengan famili aku. 
Aku akan jadi sangat sangat tenang, bahagia, dll. 
Menyebabkan aku rasa rinduuu dengan famili aku semasa aku bermasa mereka. Dahsyat kan? :’)
Baca dah dahsyat. Yang rasa ni macam mana? :’) doakan aku.
Aku amat amat bersyukur dikurniakan famili seperti ini. Inilah antara nikmat terbesar aku dapat.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Okay, tu jelah.

For the pleasure of Allah.
Thank you!

Bye .

Monday, October 14, 2013

Unexpected Award For This Blog!

Assalamualaikum.

Hari tu ada annual makan malam  bersama batch aku iaitu PISMP ambilan Januari 2013.
So ada macam-macam lah dalam event tu.
Kami makan-makan, tengok video Kempaj, video kuliah-kuliah sem 2, cabutan bertuah, anugerah-anugerah disampaikan dan sebagainya.



Oh ye, video kuliah aku yang tak seberapa tu hasil titik peluh aku juga tau :p

I love bunga hidup
Bunga apa tah ni.
Tapi dia tahan laa.
Aku suka..
Aku rembat 4 bunga ni,
dia still keras sampai seminggu tau..


Aku ngan Nina makan sepuas mungkin kahkah.

Okay,
Kita pendekkan cerita,
Jamuan punya jamuan, tetiba nama aku disebut oleh MC,

‘A’ISYAH AS SIDDIQAH BINTI SARIFF’

Orang-orang lain merangkap kawan-kawan aku : Wooooaaaaaaa..

Aku : Ek? Orait. (*tetapi tidak serilex ini sebenarnya ya  :p)

Pastu aku jalanlah terkedek-kedek menuju pentas.

Rupa-rupanya nama aku disebut untuk menerima anugerah Muslimah Beyond.
Hahah. Beyond lah sangat aku ni. Pui.

Apa-apa pun terima kasih kepada exco yang memilih aku.
Sebenarnya aku segan.. :3
Bukan sebab apa, sebab aku tak beyond poooon haha

Okay,
Cuba teka sebab apa aku dianugerahkan dengan anugerah sedemikian rupa?
Muslimah Beyond kot
Seram aku dengar kahkah
Ce teke ce teke?
 . . . . . .


Salaaaaah..
Jawapannya adalah BLOG INI.
Yes, blog ini.

Hahah
Aku tak tahu siapa yang baca blog aku ni.
*Ni aku main teka-teka je tau.
Sebab masa aku kat atas pentas tu,
MC tanya aku gini tetiba,

MC : Dengar kata A’isyah ada blog ea?

Aku dengan tukuzutnya terus menggeleng geleng malu : Eh tak tak. :3

Aku bukan malu apa sebenarnya, yelah dah la nama sooo beyond, lepas tu aku buat blog pun bukan nak hebah-hebah.

I just love writing.
I love blogging.
And I love my life.

Lagipun aku tak boleh over-over, ada orang tengokkk.
Bahayaaa weeei.

Orait,
Makanya, entry ini ditulis untuk menyatakan kesyukuran aku kerana hobi aku dihargai oleh manusia lain.
Tidak ku sangka…
Alhamdulillah.
Terima kasih ye.. 

Tapi aku seganlaaa :3 muehehe

Aku nak tulis kat sini supaya ia menjadi kenangan. Cececeeh.
Tu je lah kot.



For the pleasure of Allah.
Thank You So Much!

Byeee. 

Saturday, October 12, 2013

The Day Is Today!

Waittt!

IF YOU KBOW WHAT I MEAN :)

Tuesday, October 8, 2013

My Activity : Pameran Literasi Bahasa Melayu

Assalamualaikum,

Hari tu batch aku kena buat Pameran Literasi Bahasa Melayu.
Bestt tau.
Meh, biar gambar bercerita :D

Ni wajah-wajah budak kelas aku. sooo happy 
Tema kami lebah. telek bebetul, nampak lebah tak.? 
Yasir lebah kami. :D
Sian dia. 
Tapi alhamdulillah lah,
Sebab kami dapat no 3 keseluruhan.
Bagi maskot kami dapat tempat kedua.
Katogeri pameran dapat ketiga.

Hello im patrick. ;)
Aku jenjalan ngan Nona masa ni, so memang pic kami jela yerr. 
Sorry alls.

Kami bersama doremon kelas 5. 
Jangan memain. Dorang dapat nombor okayy.

Alamak. Aku terkeluar sikit. 
with Barnie mukmuk lalala~

Ni apa benda tah nama dia. Aku tak tau muehehe
#Aku konfem korang tau..

Kali ni aku jadi si kuning pulak. heee


Haa, ni sponggy versi hijau pink. kau ado?  :D


Ni mickey mouse, omey kan? Macam kat disneyland lakk


Kami di booth kampung boyyyy :D

Barnie again


Pari pari cinta ke pari pari syurga haha :p

Aku banyak amek gambar dengan katun katun aje.
Sebenarnya banyak je lagi permainan yang dorang buat.
Super power okay, tapi aku takut lak kang kena saman sebab main post post sesuka hati akuuu aje kan.
So ni jelah.

Da habis..
Da faham kan best nyer cane ? Kan kan hehehe

Okay,
For the pleasure of Allah :)
Thank You and Bubyee.