Tuesday, December 31, 2013

Doa Dan Harapanku For 2014

Assalamualaikum. J

Banyaknya entry aku malam ni haha.
Semangat habis.
Bukan apa, wifi laju jarang nak jumpa kat IPG tu ha.
So memang bencinta sangatlah aku nak bukak blog.
Algi lagi kat bilik aku kan. Memang wifi segan nak masuk.
So sebelum semua berubah esok malam, aku tulislah banyak banyak malam ni. J

So kali ni pasal azam.
Heheh biasalah tiap kali naik sem nak azam.
Tak apa, kira macam semangat aku nak membuat sesuatu dengan lebih baik insyallah.

So nak masuk sem 3 tahun 2014 ni,
Aku berdoa supaya aku menjadi jadi warga IPG KPI yang lebih baik.
Aku berdoa supaya amalan aku makin bertambah dan istiqamah.
Aku berdoa supaya bisness aku makin maju.
Aku berdoa supaya aku dapat pensyarah pensyarah yang tak garang.
Aku berdoa supaya aku jadi cantik dan sihat selalu.
Aku berdoa supaya aku jadi wanita solehah iaitu lembut hati dan taat.
Aku berdoa supaya aku jadi wanita sejati yang cakap secara ss (sopan and slow).
Aku berdoa supaya aku tak tinggal tahajud T.T
Aku berdoa supaya aku dapat buat KKP dengan powernya.
Aku berdoa supaya allah berkati hidup aku.
Aku berdoa supaya aku kurang dosa.
Aku berdoa supaya semua ahli keluarga aku sihat sejahtera dan bahagia selalu (termasuk keluarga mertua :p)
Aku berdoa supaya tak jadi seorang yang cuai lagi.
Aku berdoa supaya aku jadi orang yang tabah dan sabar.
Aku berdoa supaya Malaysia aman damai.
Aku berdoa supaya semua urusan aku dipermudahkan Allah.
Aku berdoa supaya Allah sentiasa redha pada aku dan seluruh umat islam.
Aku berdoa supaya allah beri hidayah pada aku dan semua makluk di bumi.
Dan banyak lagi doa.

I want to be better. Insyallah ameen.
Harapan dan azam orang islam adalah dengan berdoa.
Banyak lagi nak doa sebenarnya.
Nanti bila ingat update ok ;)

For the pleasure of ALLAH.
Byee, Assalamualaikum.



Second Review Last Year 2013.

Assalamualaikum.

Aku sedihlah malam ni tak de cerita Arrow. Cibuk je transformer.
Sambung review yok.

Arrow ni cerita yang jadi peneman aku jugaklah masa sibuk menjahit doorgift hari tu tu.
Memang bestlah sebab aku akan lebih bersungguh sungguh settlekan jahitan tu at least 20 helai.
Tapi selalunya 40 helai kalau tak ada apa apa hal.

Contohnya macam ni. Aku sedar yang hari ni hari selasa iaitu ada cerita best best.
So pagi pagi aku dah start menjahit kasi 10 siap and berhenti untuk masak kemas membasuh and all lah. And dalam pukul 11 or bape bape lah aku sambung siapkan 10 lagi. Zohor mesti dah siap 20.
Okay lepas tu pukul 2 gitu aku start balik and berhenti pukul 3 sebab Sir Chief punya pasal. 
And lepas tu aku rehatkan otak aku dalam 5 to 10 min (tido kejap hehe) then asar. 
Lepas asar dalam kol 5 ke 6 ke aku sambung lagi buat lebih supaya malam aku free sikit. 
Eh? Baru 30 ek? Hahah. Entahlah lupa. Malam tu aku buat cincai cincai je biasanya kalau ada peberet citer aku hihi.

And yang palig tak best nya what? Bila pinggang aku start nak rehat je, aku akan tanya ibu dah berapa dapat dalam sesi ni, and jawapnnya mestiiiii 9 hahah.
Sakit jiwa aku. Nak buat 1 tu dah la memerlukan penghayatan, keikhlasan, kerajinan, kesemangatan apa semua.

Memang stress tapi nak buat cane. Kalau tak cukup 10 ibu tak nak masukkan dalam kotak. 
So aku akan rasa macam aku tak menghasilkan apa apa sebab tak ada tercatat. Cisss agenda betol haha.

And satu part lagi kalau kena bukak balik jahitan. Haaa, ni memang menguji aku. Aku dah baik baik bangga hasilkan 10, tetiba ibu cakap, “ika, ni jahitannya terkeluar, ibu bukak jahit balik ea”.

Aku : Iyolah.. Apalah nasib tukang jahit ni kaaan, :D

Ibu : Kehkehkehkeh

Haaa, ni nanti anak anak aku baca sila terharu ea mak korang kuat semangat time anak dara. Hehe. Mak gurau je nak..

So ini malam last untuk tahun 2013 laaa aku tido kat tilam vono baru aku tu hihi.
Esok dah kena tido kat tilam tak ada jenama wakiwakiwa.
Alhamdulillah. Allah bagi tido J

Semoga 2014 adalah tahun yang baik buat aku ameen J
For the pleasure of allah.
Byee, Assalamualaikum.

Cinch Energy Tea Mix Shaklee Khas Untuk Slim!

Assalamualaikum and hai semua :)

Alhamdulillah. Hari ni last day 2013. Last day jugak YES :p
So siapa lambat rugilah sebab tahun 2014 dah kena berjuang plus berkorban skett.
And Alhamdulillah jugak semalm dah ambil produk produk Shaklee untuk customers jugak.
So happy Alhamdulillah.

Okay, konklusi Shaklelele dari aku untuk bulan first ni adalah set slimming paling hotss. 
Memang best set slimming Shaklee ni sebab kita tahu apa yang berlaku dalam perut kita and macamana proses slimming tu berlaku. J

So sesiapa yang berminat boleh PM saya okay.
Don’t worry, saya akan ajar A to Z cara makan and saya akan pastikan pemakanan uolls okay and last dapat result yang bagusss sekali ^^

So today I nak cerita about cinch tea pulak. Haa. Ini pun dalam set slimming jugak tau. 

So this is cinch energy tea mix by Shaklee.



Fungsi utamanya adalah meningkatkan metabolism badan kita. Seperti yang kita tahu, makin lama kita hidup metabolism kita akan semakin berkurangankan?

Unless kalau uolls gymming every day atau pun jogging. Insyallah metabolism tinggi. but kalau uolls macam saya yang pemalas ni asyik asyik kata penat asyik asyik nak berehat. Yelaa pelajar IPG yang busy lah konon, boleh lah try Cinch Tea ni. Lagipun cinch tea ni tahan 2 3 bulan sebab kita just minum 1 2 kali je dalam seminggu. J
So kandungan dalam tea ni adalah :

1) MATCHA GREEN TEA
Antioksida yang sangat tinggi
Energy booster
Metabolisme booster
Bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
menggalakkan metabolisme
lebih bertenaga
larutkan lemak
membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
membakar lemak-lemak berlebihan
menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
meningkatkan metabolisme
juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
melarutkan lemak
meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
agen detox yang kuat

5) RED TEA
Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

So gabungan semua bahan di atas juga akan membantu anda dalam :

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

So mcmna?
Wanna try it? PM me at 01133099034 and saya akan fully guide anda, so don’t worry J
Semoga Allah sama sama bantu kita menyelesaikan masalah yang kita rungsingkan. :)

For the pleasure of Allah.
Byee,
Thank you and Assalamualaikum. J


Review Cuti Last Year 2013.

Assalamualaikum J

Actually aku dah mula sedih ni.
Eh gembira dulu.
Gembiranya adalah stok Shaklee bagi yang dah bayar ada dah yeyyy.
Semalam Encik Tunang kita susah susah pigi HQ dari pagi sampai maghrib uolls.
Siapa yang mampu buat untuk aku macam tu? Tak dok :’)
Dikau sahajalah. Hahah. Terima kasih ye ^^

So my customers wait ea, yang post insyallah barang sampai jap lagi and yang by hand esok lusa kita jumpa. Saya akan guide uolls saaampai problems settle ok? J

So kita sambung sedih balik.
Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cuti dah habisssss  T.T
Cepatnyaaaa habissss T.T
Baru nak tido lama lama lagi T.T
Banyaknya nanges.

Yelaa, aku sedihlah sebab ni last cuti panjang aku single.
You know how worth for being single?
Kita boleh bangun lambat, boleh malas malas, boleh busuk busuk, boleh sepah sepah.

Nanti dah double?
Tara bulleh laa.

So aku nak review lah sepanjang cuti ni memang memberi kesan dan kenangan istimewa buat aku ever.
So awal awal cuti aku bercadang nak menjahit baju kurung hadiah pertunangan hari tu but tak dapat dilaksanakan sebab something happened dalam family.
Alhamdulillah time tu siblings semua berkumpul and we alls memang gerak sama sama and settlekan sama sama lah problem tu. 
Alhamdullillah. Aku bersyukur lah kami ni jadi adik beradik yang saling melengkapi and sangat sangat bekerjasama. 
Awat aku touching ni adusss. T.T

And masa tu aku dah mula terfikir, mungkin ni lah last we all berempat buat kerja and handle something sama sama. 
Nanti dah tak berempat dah. 
Maybe berlima atau berenam..
And masa tu of course hubungan kami dah tak macam sekarang..
Yela, masing masing dah ada kesayangan sendiri.
Waduhhh. Syahdu wehh. 
Korang ingat nak kawen ni happy sentiasa ke? T.T

And I want to thank my siblings for being my siblings. 
Aduhhh aku ni kalau menaip tak sah tak meleleh T.T
Terima kasih untu semuaaa kenangan yang kita cipta sejak kecikkk dulu sampai sekarang and sampai bila bila pun. 
Thank you Abang Mu’az, Markonah and Ali. I love uolls. T.T

And dah settle part tu, kina pun balik Marsah. So tinggallah aku and ibu kat rumah. 
Dalam satu dua hari kami duk rumah, kami mencari idea about the door gift.
And di situlah bermula kenangan manis aku dengan ibu pulak. 

Waduh.. memang kenangan lah. 
Kami duk sama sama kat ruang rehat, bekerjasama menyiapkan doorgift yang masih dirahsiakan tu.
So best.

Kalau uolls nak tau ni lah first time aku menjahit tau. 
Actually aku tak reti pun guna mesin jahit.
Selalunya kalau boys kat rumah mintak tolong jahitkan seluar koyak kea pa, aku akan jawab, “kinah, kinah, ika tak reti” :p

Hahaa. Aku pun tak tahu macamana boleh siap 500 dorrgift ni hademade by aku sendiri. 
Mungkin aku kesian kot kat ibu.
Yela, penat okay duk atas kerusi mesin jahit tu. 
Tak boleh menyandar apa semua. Mata kena tumpu. Kaki kena jalan.
Sian lah pulak. So aku pun tibai je lah jahit.

Oleh sebab dah 500 helai siap, so sekarang aku boleh declare la yang aku pandai jahit kikiki. 
Tapi senget benget lah.
Ah lantaklah. :p

Okay, pasal projek mega kitorang tu macam macam kenangan jadi. 
Pergi sana sini cari kedai yang ada jual tuuuttt.
Memang best sebab aku suka berjalan sama dengan ibu haha.

Kitorang tak buat semuanya sama sebab aku ni cepat bosan. 
So contohnya aku menjahit kain yang colour hijau dalam 10 helai gitu, aku dah tak larat dah nak tengoknyer. Aku nyorokkan jauh jauh, dah lama sikit aku tengok warna warna lain baru aku sambung jahit warna hijau tadi. Haha. 

Banyak betul kerenah. Ibu layan je.
Every day ada laa dalam 5 6 kali aku tanya, “ibu, ika dah jahit berapa?” hari ni berapa? Sesi pagi tadi berapa? Kalau campur semua berapa? Hahaha.
Ibu sungguh tabah. Semuanya dijawab supaya aku bersemangat meneruskan jahitan.
Siapa yang mampu nak jawab macam tu? Tak adanyaaa.
Kalau orang lain mesti dah bosan and marah punya tanya banyak banyak kali macam orang nyanyuk..
Tapi ibu tak.. ibu gelak gelak cakap, “ibu dibuli hahaha”..

And setiap hari jugak ibu bagi semangat, “go ika go!! Ika bolehhh!!” hahah.
Kalau aku nak tido aku tido jugok :p
Dalam satu hari kalau banyak keluar pergi kedai ke kenduri kahwin ke aku boleh siapkan dalam 20 helailah paling kurang. 
Tapi paling banyak pun 40 helai je kalau tak ada pergi mana mana haha. 
Okay lah tu.. kurang sebulan jahitan settle. 
Mula 2 Disember 2013 and settle 25 Disember 2013. 
Alhamdullillah. Kadang aku rasa eh power jugak aku ni hahaha.

So bila dah siap tu ruang rehat rumah tu dah kemas kan, aku pulak rindu rindu. 
Nanti aku bukak balik kotak berisi doorgift tu pastu cakap, “ibu, rinduuu” T.T
Ibu pulak : Taka pa, boleh tengok tu haa.. haha

And bagi aku best lah pengalaman tu sebab merapatkan ukhuwah jugaklah. 
Yelah, pagi petang siang malam duk sama sama dalam kawasan yang sama, buat kerja yang sama apa semua sama kan. 
Memang betul betul meninggalkan kesan. Sedih betullah. T.T

Emmm. Lagi apa ya.
Ha! Be careful with my heart.
Pukul 3 petang aku mesti rehat dari menjahit sebab nak dengar Maya sebut perkataan Sir Chief ahaha.

Cerita tu jelah yang boleh diterima akal, otak, lidah dan badan aku ni time after zohor tu. 
Yang sebelum and selepas Sir chief tu memang tarak lah. Aku memang cukup jaga. 
Aku takkan tertengok cerita sebelum dan selepas cerita tu sebab nanti dunia dan hari hari aku akan menjadi kelam. 
Aku akan jadi orang gilak. 
So baik jangan tengok kalau tak dosa aku hari tu bertambah tambah haha.

Konklusinya, bestnyeeeeeeeeeee cuti T.T
Hati bahagia, hidup tenang. Nanti naik IPG dah penuh semula otak aku ni..
Actually, aku memang jenis home sick. Nanti balik IPG okay lah insyallah. Sebab tak adalah teruk sangat duk IPG tu sebenarnya. Kawan kawan best apa semua. 
Happy lah Alhamdulillah. Cuma mood aku sekarang nak cuti T.T
Itu sahaja lah.
Nanti kalau sedih aku tulis lagi :p

For the pleasure of Allah.
Byee, Assalamualaikum.


Sunday, December 29, 2013

Shaklee : Omega Guard Terbaik dan Minyak Ikan Berkualiti!

Assalamualaikum.:)

Okay, sekarang aku nak cerita pasal minyak ikan terbaik dari Shaklee. J



Siapa yang biasa buat research or memang mengamalkan makan minyak ikan tahulah apa kebaikan dia. Siapa yang tak tahu dan nak tambah pengetahuan, jom baca. 
Ini lebih lebih special sebab kita cakap pasal minyak ikan terbaikkkk dunia :D

Okay, actually Omega Guard Shaklee ni DHA. So memang sangat sangat baik untuk otak dan kesihatan kita. :)

Sedikit penerangan tentang Omega Guard :
Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. 
Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA:
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi               


Fungsi DHA :

  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan.

So, apa kebaikannya untuk kita?

  • Melindungi Jantung Anda.

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.
  • Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
  • Memelihara Tekanan Darah Tinggi

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.
  • Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

So siapa yang perlu ambil Omega Guard Shaklee ni?
  • Wanita Hamil

Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
  • Ibu Menyusu

Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu.
  • Kanak-kanak

Minyak Ikan Omega Guard Shaklee untuk anak yang mudah dapat sakit semam, batuk dan selesema
Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan
  • Mereka yang mengalami masalah berat badan (Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama).
  • Sering dilanda masalah kesihatan
  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

For info pulak, sebenarnya Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Jom try Omega Guard Shaklee ni! :D

Contact saya at 011-33099034 untuk dapatkan BEST PRICE AND BEST GUIDLINES ok!

And kalau nak tahu pasal vitamin vitamin lain dalam Shaklee, rajin rajin la scroll scroll blog ni ye. :)

For the pleasure of Allah.
Byee. Assalamualaikum. 



GA Disember 2013 Nurul Yui.

Assalamualaikum.

Im joining lagi. :)

Hadiah best iaitu topup.
Berguna tuu.

Dapat alhamdulillah.
Tak dapat takpelah.
hihi.

Click banner to join.

For the pleasure of ALLAH.
Byee.

HS Giveaway.

Assalamualaikum..

Oh my goodididi… :0
Hadiah dia memang power mower.
Aku menyertainya kerana aku maukannya sebenarnya.

Namun, siapalah aku T.T
Hanya blogger runcit runcitan haha
Sian gila.
Takpelah.
Tapi memey power.

Kalau uolss nak tahu apakah hadiah yang ditawarkan sila tekan SINI.

Siapa dapat Alhamdulillah.
Siapa tak dapat takpelah.
Lah lah jugak kan.

Itu sahaja.
For the pleasure of ALLAH.
Byee.


Giveaway : VirtualMalaysia.com Promotes VMY2014.

Salam,


VirtualMalaysia.com dengan baik hatinya, nak bagi hadiah banyak untuk promote diorang punya website yang juga merupakan website yang boleh dirujuk/dipercayai untuk tourist/travel sempena Visit Malaysia 2014! Jom usha Hadiah dulu ye! Jumlah hadiah adalah 26 dan Pemenang yang terpilih seramai 26 orang!

1. VM merchandise (T-shirt/Payung/Mug) + RM10 mobile top up = 3x

2. Payung Virtual Malaysia = 3x
3. T-Shirt Virtual Malaysia = 3x
4. Mug Virtual Malaysia = 3x
5. Long Chiffon Skirt (Yellow) = 1x
6. Long Chiffon Skirt (Blue) = 1x
7. Long Chiffon Skirt (Red) = 1x
8. 5 keping Voucher 10% Cupcake Lily Cafe = 10x
9.  Shawl (Handmade by Salju) = 1x

Jom tengok gambar-gambar hadiah, kalau bagi list je, xde la excited sangat kan? Hehehe 











Okay tak hadiah? Ni baru first give away taw, next time diorang akan offer hadiah lagi masyuk! hehehe. 

Nak join? Clik link dibawah! :)

http://sayaiday.blogspot.com/2013/12/giveaway-virtualmalaysiacom-promotes_27.html

 Hehehe . Simple jeee. Cepat join ramai-ramai! ajak kawan-kawan :)


Contest End : 31th December 2013! 


So i choose this article Visit Malaysia Year 2014 : Tips for Safe Travel.
Sebab kita sedang bercerita tentang melancong kan?
So of course semua tempat pun best. Sana sini best sebab bukan tempat tinggal kita  atau yang biasa kita tengok.
So whats the more important?
Of course keselamatan.
Baik pelancong luar atau dalam negara perlu baca article ni sebab ia berguna kepada semuaaa pelancong supaya kita lebih berhati hati dan membuat persediaan awal. :)
Have a safe journey uolls!

Assalamualaikum.




GYear End Giveaway By Afna.

Assalamualaikum. :)

Joining,

Click banner to join.

For the pleasure of Allah.
Byee.

Shaklee : Masalah Rabun.

Assalamualaikum :)

Carotomax. Inilah jawapan dia.
Senang je kan hihi.

But kalau kita tak tahu detailsnya tak bestlaa.
Kita kena tahu kandungan setiap makanan yang kita telan, baik dan buruknya.
Baru kita sedar, kita sedang membaikpulih badan kita atau sedang ‘mengujinya’.

So meh I cerita kan apakah dia carotomax ni ye J


Haa, kauuu. Sekali tengok rasa raa bagus tak?


Itu secara powernyalah.

Secara biasa biasanya pulak, uolls pernah dengar pasal vitamin A tak?
Haaa, Shaklee punya vitamin A ni nama dia carotomax. :)
As simple as that.

Selain itu, 
Dalam carotomax ni ada 5 jenis karotenoid yang mcm mcm la nama saintifik dia (aku pun fenin) dari jenis yang paling berkhasiat. Ringkasan tentang hasiatnya adalah :

1) Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.

2) Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.

3) Menguatkan sistem imun.

4) Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.

5) Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.

And also, bila kita tengok kandungan dia, sebenarnya dia boleh pulihkan jerawat jugak tau! :D
Sometime jerawat tumbuh bukan sebab apa, sebab vitamin A tak cukup dalam badan. Yelaa, tak makan sayur ke kurang makan ke..

So itu secara kesimpulannya.
Berminat?
PM me ye. 


For the peasure of Allah.
Byee.

Saturday, December 28, 2013

Shaklee : Resdung Problem.

Assalamualaikum J

Sekarang aku free sikit dari semalam semalam.
Cuma busy dengan si Shaklee ley ley ni lah.
Alhamdulillah. 
Makin lama aku makin fahamlah selok beloknya sebab my custumors jugak, yang rajin tanya tanya..
So today aku nak story about resdung pulak.

Haaa, mungkin kawan kawan aku diluar sana sebenarnya ramai yang ada masalah yang dirisaukan sangat sangat ni, yelaa, siapa selesa kan kalau hidung berhacum hacum aje all the day.
And kebanyakan orang, resdung dia sampai effect kat muka tau..
So memang merisaukan lah.
Yela, umur pun makin lama makin dekat nak kahwin kan :p

So bagi sesiapa yang dah banyak berusaha sana sini, apakata kita try Shaklee pulak.
Mungkin jodoh anda? Siapa tahu kan. 
Lagipun Shaklee ni selamat dan natural. Memang insyallah berkesan J

Okay, ini dia yang diperlukan oleh anda J



ALfalfa tu memang ada 2 jenis, besar and kecik.:)


Kombinasi 3 vitamin ni amat membantu dalam menyelesaikan masalah resdung, insyallah.
Jom kita teroka macamana ia berfungsi:

ALFALFA COMPLEX
Alfafa kaya dengan sumber klorofil. Jadi ia amat membantu dalam mengurangkan keradangan. Contohnya rasa sakit dan perit masa resdung menggila. Selain itu ia amat membantu menyelesaikan masalah ekzema, resdung, alergik dan gegata sekali gus.
Namun, pesakit SLE tidak digalakkan untuk mengambil Alfalfa. Mungkin sebab kandungan bahannya tidak sesuai untuk penyakit tersebut. J

B COMPLEX
Dalam B Complex ni memang cukup dengan segala vitamin B yang ada. Nama pun complex kan haha.
So salah satunya adalah B6 yang memang sangat penting untuk memelihara selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibody badan dengan baik sekali.
Selain itu, B complex ni membantu pembinaan protein dalam tubuh badan dan menghasilkan glikogen yang memang sangat diperlukan oleh kulit untuk sel-sel mati. And plus, B complex dpat memelihara system saraf dan sebagai anti stress jugak. J

VITAMIN C
Okay, vitamin C pulak bertindak sebagai anti-histamin tanpa mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamine tu. So ia dapat menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh. Pertumbuhan tisu juga akan meningkat. Kemudian , ia amat membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol kita yang selalu keluar lender tu. Dan dapat meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan dan sel darah putih) as well.

Tapi bagi yang masalah dia kurang serius, saya boleh suggest produk Shaklee yang perlu diambil. Yang nak under budget pun boleh. J
Yela, kita kena bertindak sekarang sebelum benda tu menjadi jadi kan? Nanti nak kaweng senang dah J
Tak kan nak biar aje sampai ke tua kan.. taut melarat larat nanti..

Dah ramai yang try, and sangat baik resultnya. Memang best sangat Shaklee sebab tak guna bahan bahan yang menakutkan. Semuanya natural J.

Harga memang affordable sangat dengan saya, serius tauuu :D

Okay, itu sahaja.
For the pleasure of Allah.

Byee, Assalamualaikum. 

Friday, December 27, 2013

Aku join 8Share.

Assalamualaikum.

Okay, nampaknya banyak dah aku join giveaway sana sini.
Macam comel je tapi macam malu jeahahaha
Segan jugak sebab kebanyakannya dari kalangan budak budak sekolah.
Aku yang join ni cikgu wei hahah
Tapi cikgu to be :p

Tp aku okay je sebab diorang memang master pun..
Siap ada sponser apa semua.
Mak cik takdok nak :’)

Okay, bukan tu yang au nak cerita.
Aku nak cerita aku join 8Share J
Site untuk menambah income jugaklah.
If kita share then sorang like kita dapat doposen.
Hihi macam cute jer.


okay, ni doposennya.

So, semalam aku pun join lah..
Dan aku pun share lah satu entry pasal turtle.
So gitu gini dalam sejam gitu adalaa dua orang yang like hahah
So kiranya aku dapat berapa??
Empat posen kikiki

Sekali aku cerita lah kat ibu,
Bangga wei dapat empat posen freee hahah
Tau ibu cakap apa?
Ibu : Hahahahaha, Ika pegi pungut duit ibu yang jatuh tu. Dapat lebih dari empat posen hahaha’
Aku: Hahahaha cisss

Saja je cerita. Bila fikir balik betul jugak ek, empat posen je klakoooo hahaha.
Tapi aku okay je.
Aku nak teruskan usaha usaha aku macam Mommy Lyana :D

Eh aku nak cari jam and printer kat parit raja :D

For the pleasure of Allah,

Byee, Assalamualaikumm J

Giveaway Akhir Tahun By Zharif & Diana.

Assalamualaikum

Joining :)



Okay,
For the pleasure of Allah.
Byee.

Giveaway Peserta Bertuah.




Assalamualaikum.. 

Im joining :)



KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013


For the pleasure of Allah.
Byee.

Thursday, December 26, 2013

Zahra Bakar Collection Giveaway.

Assalamualaikum...

Im joining Giveaway ni..

Sedikit pengenalan tentang Zahra Bakar Collection di sini ye :)

Zahra Bakar Collection merupakan sebuah online shop yang menjual pelbagai jenis tudung dan shawl antaranya tudung syria, bawal arjuma, alsya ring dan sebagainya. Zahra Bakar Collection, turut mengambil tempahan sulaman (cross stitch) dengan pelbagai jenis design/ reka bentuk mengikut kehendak pelanggan.

Zahra Bakar Collection Giveaway



Zahra Bakar Collection Giveaway


Selain itu, Zahra Bakar Collection turut menjual kain pasang dan kain batik terengganu yang dihiasi dengan pelbagai jenis corak dan warna yang pastinya memikat hati. InsyaAllah, kainnya berkualiti tinggi dan selesa dipakai. Harganya juga sangatlah berpatutan.

Untuk meraikan pembukaan Zahra Bakar Collection online shop, kami mengadakan simple giveaway buat anda. Ingin dapat hadiah yang menarik dari kami? Ayuh, sertai sekarang. 

Zahra Bakar Collection Giveaway
Klik banner untuk sertai.


Okaay itu sahaja.
For the pleasure of Allah.
Byee, Assalamualaikum.


1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG.

Assalamualaikum.

Join lagi hahah
Almaklumlah aku baru nak setat, jadi macam tak reti sangat lah. Tapi terujeee :D



Click banner to join.


Okay,
Aku join benda ni sebab pingje.org nampak menarik..
Sebab dia macam blog info info gitu kan. Aku kan suka membaca mihmih :)
And dengar kata bloggersss memang selalu guna ping ni untuk entry diorang.
Maybe satu hari nanti bila aku dah faham aku boleh buat jugak :)
Tapi kena daftar dulu lah ye.

Okay, one more adalah  http://ohpingblog.com/ . Nampak menarik :)
Okay, uolls join lah sekali ye 1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG ni..
Yelah, tuah manusia siapa yang tahu kan J
Okay itu sahaja.

For the pleasure of ALLAH.
Byee, Assalamualaikum.



Giveaway Akhir Tahun 2013 Hotlips Corner.

Assalamualaikum J

Joinnn lagi kihkihkih




Macam power je Cik Yuya ni.. huhu
Tengok followernya pun dah rasa tak mampu haha

Uolls nak join jom ler. best tau :)


For the pleasure of Allah.
Bye, Assalamualaikum.


Shaklee : Set Kecantikan Untuk Kulit Sihat Sepanjang Hayat!.

Assalamualaikum semuaa J

Ini entry paaaling best sebab ceita tentang kecantikan yeyy.
Aku tau semua orang nak cantik kan kan.
Tak payah malu malu.
Jiwa wanita :p

Okay,
Contohnya masalah kulit kusam tak sekata, pori pori terbuka besar, berjerawat dan all. 
And memang kebiasaannya makin berumur 20++ akan berlakulah masalah macam ni.

Actually memang banyak produk kecantikan kat luar sana yang tengah hot sana sini.
Ikut suka uolls nak try yang mana, tapi hari ni kita nak cerita pasal set kecantikan Shaklee :D

Siapa berminat nak try Shaklee boleh boleh.
Meh mommy tunjuk. J
Taraaa:



Inilah dia set untuk kecantikan yang aku telan tiap tiap hari, insyallah. J
Saja nak try.. hihi

Okay jom tengok satu satu kebaikan dia.

VITAMIN E
Peranannya:
  • Menghaluskan kulit.
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit.
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu (UV).
  • Menjaga kelembapan kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
  • Mengelakkan kulit berminyak
  • Menghilangkan parut jerawat, jeragat dan luka luka.
  • Menghilangkan blackhead


B-COMPLEX
Peranannya:
  • Sebagai anti-stress.
  • Sebagai pelembap.
  • Mencegah pigmentasi.
  • Melambatkan tanda penuaan.
  • Mengubati jerawat.


VITAMIN C
Peranannya:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit keseluruhannya.
  • Menghilangkan ‘belang’ muka.
  • Meningkatkan tahap imunisasi badan.

ESP:
Peranannya :
  • Membaikpulih sel-sel dan tisu yang rosak.
  • Menghaluskan kulit.
  • Menghilangkan kesan parut jerawat, jeragat, chicken pox & stretch mark.
  • Menganjalkan payudara dan punggung.
  • Menggebu, melicin dan mencantikkan kulit.


Yang bestnya lagi semua vitamin ni tahan sampai berbulan bulan bulaan.
Jimat sangat.. Aku dah kira dah J
Bagi yang tak nak over budget uolss, saya boleh recommendkan ikut budget anda.
So don’t worry.
Insyallah anda akan berpuas hati sangat sangat dengan kesan mengamalkan set ni :)

So siapa yang berminat nak try jugak macam aku, just contactme 011-33099034 ya!

Okay itu sahaja.

For the pleasure of Allah.
Byee, Assalamualaikum


Pencarian Bloglist dan Review Blog.

Assalamualaikum.

Aku join lagi muehehe..
Macam best je sebab Cik Lyeen yang comel ni IPG jugak.
Tapi dia IPG Kuala Lumpur.
Aku IPG Bangi hihi.









Okay, itu sahaja.
For the pleasure of Allah.
Byee.

Wednesday, December 25, 2013

Shaklee : ESP Energizing Soy Protein (hot product).

Assalamualaikum semua...

Cuti sem kali ni aku memang dah susun beberapa matlamat yang perlu diselesaikan sebelum cuti aku habis.
Okay, memang cuti aku dah nak habis T.T

Oh ye, untuk pengetahuan, 15 minit lepas aku dah siap menjahit doorgift rahsia aku tu secara keseluruhannya. :D

Alhamdulillah. Aku jahit 500 aje sebab nak bagi tetamu perempuan je benda tu.
Itu satu matlamat. 

Satu lagi matlamat adalah mencari 'sesuatu' untuk yang baik kesihatan dalam jangka masa panjang.
Cari punya cari maka terjumpalah satu produk yang hot kat Malaysia ni, iaitu what? 

ESP Shaklee Energizing Soy Protein :)


Cantik tak aku letak ESP sebelah bunga mawar :D

Oh no, cuba tekan je ESP confirm keluar melambak lambak ceita tentang dia aje.

So, sebenarnya lama dah aku berkenalan dengan produk Shaklee and lebih lebih lagi ESP sebab ESP ni hot product sangat.
So ramailah yang share and bagi testimoni tentang kebaikan kebagusan dan segala ke si ESP ni.
Aku kenal melalui bacaan bacaan sepanjang pencarian tu lah.

So kesimpulannya kenapa ESP ni menjadi pilihan utama dan hot sangat sekarang?
Sebabnya ia :
  • Membantu menjadikan kulit muka cantik, licin dan berseri.
  • Membantu menganjalkan dan mencantikkan payudara.
  • Memberikan tenaga dan kurang rasa letih.
  • Cepat kenyang dan membantu mengawal berat badan.
  • Menyingkirkan sel kulit mati.
  • Memudarkan parut jerawat.
  • Mengurangkan exzema dan masalah kulit.
  • Membantu dalam penghasilan susu ibu dengan lebih pekat, berkrim dan banyak.
  • Membantu ibu mengandung dan fetus sihat di tahap yang optimum.

Memang best kan? :D
Aku pun teruja sangat.
Dan untuk pengetahuan, aku pun baru dapat ESP aku semalam yeyyy! :D
Alhamdullilah.

So pagi tadi aku bancuh dengan air milo.
Sedappppp :D
Tak ada masalah pun.
Memang best.

Testimony dari aku sendiri untuk first time minum ni adalah aku lebih bertenaga.

Nak dijadikan cerita,
Tadi sebenarnya aku and family balik kampung kejap.
So masa tu abang aku, Mu’az baru beli lighter sebab nak bakar sampah.
So aku dengan semangatnya membersihkan kawasan rumah nyaie yang luas tu.
Dalam hati : Confirm lepas ni letih. Ada lagi sikit nak menjahit lepas ni.. huhuu

Bukan apa,
Sebab memang aku jenis cepat letih. 
Buat kerja lebih sikit nanti mesti terbongkang :p

Okay,
Lepas balik rumah tu aku pun terus masak untuk tengah hari dan sambung menjahit sampai pukul 3 lebih tadi.
So sekarang aku sedang menaip! :D

Guess what??
Selalunya aku mesti tidur kejap sebelum asar, for sure.
Sebab nak dapat tenaga untuk meneruskan hidup dari petang hingga tengah malam lah kononnya :p
Poyonyee haha

Tapi gitu la aku nak ceritanya.
Alhamdulillah ada perubahan walaupun baru minum sekali.
Just pastikan minum air banyak banyak banyaaaaak.
Aku minum banyak sebab aku memang ada khaskan satu botol air besar besaiz 2 litre.
Kadang kadang satu hari tu aku refill lagi.
Banyak minum bagus dan memang perlu pun sesiapa yang nak dapat kesan ESP or apa apa suplement cepat.

Kalau awak awak minum ESP mungkin kesan awalnya berbeza dengan saya,
Siapa tahu kan,
Tetiba tengok muka ‘eh lawonyeeee kulit aku hehehe :D

Bagi aku pulak, kenapa aku ambil ESP ni adalah untuk kulit, energy dan kesihatan as well :)

Haa lagi satu,
ESP  ni memang sangat bagus untuk student macam I .
Duk IPG memang busy. Kena settle kerja sana sini. Kelas full sampai petang. 
Belum lagi part assignmentsss.
Masha Allah Alhamdulillah Lailaha illa Allah! Haha

So insyallah ia dapat membantu kita untuk menambahkan energy supaya tak tumbang and of course kita akan nampak dan rasa sihat aje :)

Bestnyeeee aku dah ada ESP ^_____^
 Allah bagi Alhamdulillah
Semoga dengan asbab ESP ni aku lebih sihat, lebih bertenaga lebih santek hehe ^^
Anda bila lagi? ;)

So macamana nak minumnya?
Okay, ambil satu sudu besar ESP dan bancuh dengan air. 
Kalau tak nak minum kosong macam tu aje pun takpe. 
Boleh try minum dengan macam macam resepi, ikut selera awak awak la ye J

So ni antara yang di suggest :

1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam
2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk 
3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo
4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren
5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 atau blend)
6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena 
7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1
8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum
9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks
11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss
12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Alah, awak buat bancuh je dengan apa apa minuman kegemaran awak, asalkan JANGAN GUNA AIR PANAS, AIR BERKAFIEN DAN AIR BERKARBONAT sebab ia akan membunuh segala nutrisi yang ada dalam ESP tu.

Lepas tu, jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ia akan membebankan fungsi ginjal anda. 
Amboi mentang mentang sedap plus bagus seksodap rasa je buat ESP 5 kali sehari ikut waktu solat :P

So macamna? Nak try ESP tak?
Kalau nak boleh contact aku.
Kalau nak tanya aje dulu pun boleh. J

My ID : 1091965

For the pleasure of Allah

Byeee



Shaklee : Usaha Kurus dengan Set Slimming.

Assalamualaikum alls :)

Entry kali ni aku eh saya nak cerita pasal set slimming. Saya sopan sikit kot ek..

So ramai yang ambil set slimming ni untuk problem turunkan beran badan, nak figure cantik, nak kurus and tak nak buncit as well.

Bagi memudahkan pemahaman anda. Shaklee ada tiga konsep mudah untuk set slimming ni iaitu :


  1. Bakar. Bertujuan untuk bakar lemak dan kolesterol dalam badan.
  2. Buang. Membuang segala toksin dan lemak dalam badan.
  3. Bina. Membina otot semula supaya tidak menggelebeh.


So dalam gambar tu tadi ada set bakar, buang dan bina.

1. Lecithin / Omega Guard : pemecah dan pembakar lemak dan kolesterol.
Okay, sama je fungsi dia just omega guard ni lebih meluaslah fungsi dia. Sebab dia sekaligus bagus untuk orang yang berpenyakit seperti darah tinggi, kenciing manis, sakit jantung and diabetes.

2. Alfalfa / Herba Lax : fiber yang akan melawas dan membuang segala lemak dan toksin dalam badan.
Juga sama sahaja fungsi dia. Cuma Alfalfa lebih banyaklah fungsi dia.

3. ESP / Cinch Shake : membantu pempercepat proses pembakaran lemak tanpa mengganggu otot.
Cinch tidak boleh diambil oleh orang yang mengandung sebab ia akan mengeringkan susu. So gantikan dengan ESP. ESP pulak sangat bagus untuk mommy yang breastfeeding sebab ia akan dapat menghasilkan susu dengan banyaknyaa ^^

So, siapa yang berminat nak tahu lebih lanjut boleh contact saya, Aisyah 011-33099034 :)

Jangan risau sebab anda tak perlu ambil semua.
Saya akan suggest best produk yang perlu diambil mengikut bajet anda dengan harga yang best jugak.

Allah bagi sihat, bukan Shaklee.
Shaklee sebagai perantara atau asbab sahaja J

Okay itu saja, bual panjang di whatsapp k.
Thank you!




Join Contest Blogger : Denos

Assalamualaikum.

Aku nak join la contest2 blogger yang rajin2 macam ni.
Blogwalking ea?
Ye kot, aku pun tak faham sangat maksudnya apa.
Takpelah, kita ikut jelah cara cara dia.

Mana tau menang ke kan? :D

Click HERE untuk join. 


Okay,
For the pleasure of Allah.

Byee. 

Tuesday, December 24, 2013

Shaklee : Manfaat dan Kelebihan GLA Complex.

Assalamualaikum.

Lately Shaklee memang famous. 
Ramai jugak yang bertanya tanya aku.
Alhamdulillah.. 

Sebenarnya lama dah bertapak Shaklee ni.
Cuma kita anak anak muda ni mana peka.
Yelaa, kecik kecik lagi dulu.

Tapi memang famous. 
Sebab ramai yang yakin dengan Shaklee yang selamat, natural dan insyallah, dengan izin allah, berkesan.

For now, aku nak cerita tentang GLA complex.
Okay, wanita wanita di luar sana pernah dengar tak EPO? Stand for evening primrose oil.

Haaa. So, Shaklee punay EPO adalah GLA Complex. Stand for Gamma-Linelonic Acid

Fungsi?
Samalah dengan EPO. 
Dalam EPO kan banyak sumber dari GLA.
Cuma kelebihan GLA Shaklee ni dia mengandungi vitamin E yang asli.

Okay, fungsi GLA Cmplex ni :
  • Membantu meningkatkan kesuburan.
  • Mengatur kitaran haid.
  • Mengatasi masalah keputihan.
  • Melegakan simpom pra-haid.
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Membantu menangani eczema.
  • Melegakan simtom akibat artritis rheumatoid.
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh mengakibatkan serangan jantung.
  • Mengawal kolesterol.
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi.
  • Baik untuk fungsi saraf.
  • Menguatkan rambut dan kuku.
  • Menguatkan imuniti tubuh.
  • Mengandungi vitamin E yang menguatkan arteri.
  • Melambatkan penuaan.
  • Menjadikan kulit lebih cantik dan sihat.


Bagi yang ada problem yang berkaitan period atau ‘keperempuanan’ gitu, GLA Complex insyallah dapat membantu.
Harga pula affordable sangat.
Tahan berbulan bulan pulak tu.

Yang paling best dan kenapa anda perlu ambil GLA ni,
Dia natural, selamat dan berkesan.
Sebab tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bagi yang tak ada apa apa masalah berkaitan pun boleh amalkan sebab memang baik untuk dalaman dan luaran wanita.
Yelaa, sekarang penyakit memang menakutkan :’(
Lagi lagi wanita.
Kalau kita mencegah ia lebih baik bukan?
Saya beri nasihat kepada diri saya sendiri juga :’)

Oh ye,
Vitamin dan ubat hanyalah sebagai asbab atau perantara sahaja.
Allahlah yang maha menyembuhkan.


Kalau anda berminat bolehlah contact aku ya..
Aisyah 011-33099034.
Insyallah, aku akan bantu.
Aku akan anda cara terbaik pengambilan supplement ni untuk kesan yang baik.

Okay, itu saja.

For the pleasure of Allah.

Byee.