Tuesday, June 11, 2013

Novel Review : Dan Sepi Pun Berlalu By Fauziah Ashari

Assalamualaikum alls.

Lately, aku manyak rajin maa mengemas this blog. Sebab nanti bila balik IPG dah tak bukak dah sebab line lemah lembut disana. Tsk tsk
It’s okay lah. Aku nak cerita pasal novel pulak ni.

Siapa peminat tegar novel start zaman dedulu mesti tahu pasal novel Pergilah Sepi by Fauziah Ashari. Kan kan?
Masa tu aku muda lagi, darjah 6 and that’s my first novel.
Aku sangat suka okay novel tu. Sangat suka. Aku tak tahulah apa faktornya, mungkin sebab first time baca kan.. so, bestlah.

Masa tu aku pinjam kawan je.. so, bila nak pi beli sendiri, sampaaaai sekarang aku cari novel Pergilah Sepi takdok. Taklah kuciwa sangat, cuma macam teringin gitu nak baca.
Usaha selamat 7 tahun aku berhasil apabila aku ditemukan dengan novel ini!
Sorry, aku tak taulah nape sejak kebelakangan ini camera two point o (2.0) aku ni makin kabur :3
Takpeee, asalkan ada gambar kan BB ^^


Ya Allah! Muehehe.
Alhamdulillah. Finally I got it. Aku beli kat pesta buku, PWTC.

Tajuk dia Dan Sepi Pun Berlalu.
Sebenarnya, aku beli sebab dia ada cerita pasal Syafiq and Afiqah lagi, iaitu watak dalam cerita Pergilah Sepi tu. So, aku fikir takpelah kan, baca sambungan je pun okay lah.

And bila aku sampai bilik aku selak, selak.
Eh eh? Samoooo. 
Rerupanya buku ini adalah gabungan antara Pergilah Sepi dan lanjutan kisah depa…
Ooooo, maksudnya cerita Pergilah Sepi ada jugaklah dalam buku ni. 
Maybe ramai sangat kot yang minat cara penulisan kak Fauziah ni awal awal lagi. 
Sebab Pergilah Sepi novel first dia. Tu yang buat baru lagi.

Kenapa aku minat cerita ni? Padahal banyaaak je genre cerita yang sama macam novel ni iaitu kahwin paksa rela kakaka
Aku rasa aku minat sebab watak Afiqah yang cool and tak melebih lebih. 
Certain novel watak hero or heroin  mesti over dari segi kecantikan or perangai dll.. 
Aku tak minat. Aku suka yang biasa biasa aje.

So, sesapa yang minat gilau kat novel Pergilah Sepi and cari kat kedai tak jumpa jumpa boleh lah pergi kedai sekarang and grab this book muehehe.

And siapa nak pinjam aku pun boleh jak ;)

Tu jek lah.

For the pleasure of Allah.

Thank You!


3 comments:

  1. pergilah sepi.. novel 1st yg akak beli dulu..hehe

    ReplyDelete
  2. Kak kenari pon belum pernah baca novel ni. My 1st novel masa kat sekolah menengah diari sayang. Haha.. Layan abis novel tu.. Pinjam orang punya novel jugak... Hahaha

    ReplyDelete
  3. heheh.. semua orang mersti ada pengalaman baca novel yang paling best menyebabkan dia terpikat dengan novel2 ni kan haha ^^

    ReplyDelete