Thursday, February 9, 2017

Set Kesuburan Shaklee

DETAILS MENGENAI SET KESUBURAN :

Assalam and hai semua, today Siddiq nak share mengenai fungsi supplement Set Kesuburan Shaklee since ramai juga yang bertanya. :)

Supplement dalam SET KESUBURAN SHAKLEE:

💚GLA untuk stabilkan kitar haid & hormon, also untuk hasilkan ovum yg sihat.

💚ALFALFA untuk atasi masalah keputihan yg bolsh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga utk stamina & byk kan pelincir semasa bersama suami.

💚B complex as anti stress, stress ni boleh ganggu hormon dan effect kesuburan. Also ada Folic Acid utk perkembangan awal baby, mmg disarankan consume masa ikhtiar hamil lagi.

💚VITA LEA membantu utk pastikan HB you di paras normal, low HB berisiko utk mengalami keguguran. Dalam Vitalea juga ada Folic Acid, combination dgn B complex memang complete cukup dah total folic acid yg u perlukan utk hamil.

💚ESP untuk menguatkan otot rahim. Sometimes ada yg lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah ESP bantu utk perlekatan lebih kuat.

💚VIT E utk kekerapan penghasilan air mani bg suami.

💚VITA LEA juga Husband boleh consume. Dalam Vitalea ada Zinc yang boleh bantu banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yg lebih sihat & active.

So sebarang pertanyaan lanjut boleh contact Siddiq ya!

Siddiq 011-33099034

Set Kehamilan Shaklee

DETAILS SET KEHAMILAN :

Pengambilan supplement dan vitamin yang cukup kunci kepada :

❁ Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
❁ Perkembangan fizikal bayi yang sihat
❁ Pencegahan baby dari mendapat jaundice

Antara supplement yang boleh diamalkan semasa kehamilan:
.
1) Vita-Lea® Iron Formula
❁ Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. ❁ Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
.
2) Sustained Release Vita-C
❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron yang lebih berkesan – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.
.
3) B-Complex
❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. ❁ Mengatasi masalah kencing manis.
❁ Mengurangkan sakit kepala / migrain.
.
4) ESP
❁ Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam. ❁ Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. ❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
❁ Baby lebih cerah dan gebuuuu 😍
.
5) Ostematrix
❁ Baby serap almost 90% kalsium ibu.
❁ Jika si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
.
And ada tambahan semasa masuk trimister kedua iaitu OMEGA GUARD. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam PERKEMBANGAN MINDA BAYI supaya lebih active dan cepat belajar. Omega Guard juga membantu MENGAWAL KENAIKAN BERAT BADAN secara mendadak semasa hamil.
.
Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi Aisyah terus menerusi whatsapp ye inshallah kita akan suggest mana yang perlu ikut budget awak 😉
.
AISYAH SIDDIQAH
011-33099034
Your Shaklee Ind. Dist

Set Berpantang Shaklee

BERPANTANG CARA MODEN

Dalam 2 tahun lepas Aisyah ada pergi melawat my teachers kat sekolah menengah tau. Tak silap Aisyah sebab nak bagi kad kahwin hehee. So sambil sambil cerita pasal diri sendiri yang nak kahwin tu, kita beramah mesra juga dengan cikgu mengenai hal hal kehidupan.

Dalam syok syok bercerita, ada sorang cikgu Aisyah ni cakap,

Eh Aisyah awak jual Shaklee kan?

Aah heheee. Kenapa Ustazah?

Saya hari tu bersalin makan Shaklee. Tak ambil Set Bersalin atau jamu jamu lain. Alhamdulillah cepatlah luka sembuh. Susu pun banyak. Baguslah product Shaklee ni. Bezalah dengan masa lahirkan anak anak sebelum ni. Pantang cara moden sekarang ni hehee.

Aisyah pun apa lagi. Teruja gila lah hahaa. Sebab masa tu baru berjinak jinak dengan Shaklee. Pastu dapat pulak testimoni jujur dan direct. Cuma cikgu Aisyah tu bercakap kan so tak ada lah teks nak di screenshot atau apa. Hehee.

Tapi Alhamdulillah Aisyah memang dah ramai yang cakap - bezalah ambil Shaklee masa pantang dengan tak ambil. Ada 2-3 orang juga pernah cakap macam tu dekat Aisyah.

Kalau yang memang ambil Shaklee macam Aisyah dari sebelum preggy anak first maybe kita tak dapat bezakan antara time ambil Shaklee dengan tak kan. So bila ada orang berpengalaman yang buat perbandingan ni rasa macam WOW sangat 😂

So ada beberapa supplement dalam set ini:

💚ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik 😘

💚VITAMIN E: Hilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless & glowing, juga utk mereka yg nak hilangkan parut jerawat jeragat semua yg mungkin naik disebabkan perubahan hormon semasa hamil.

💚VITAMIN C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus. Vitamin C juga membantu luka kering lebih cepat.

💚OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp.

💚ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan.

💚VITA LEA: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan. Dalam VITA LEA ada ZINC yang dapat membantu merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat.

💚OMEGA GUARD: Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit.

Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Memang sangat sangat membantu dalam mengurangkan bengkak susu.

Untuk bakal bakal Mama yang due tak lama dah tu, boleh lah start prepare Set Berpantang yer. Yang tengah berpantang atau nak habis pantang nak consume pun boleh tau. InshaaAllah Shaklee nih antara pilihan yang terbaik 👍🏻

Aisyah pun ambil set pantang Shaklee jer inshallah. Semua dah ada cuma ALFALFA jer belum beli. 😊

AisyahShaklee
011-33099034
Your Health & Beauty Consultant

BAGAIMANA SAYA BOLEH KENAL SHAKLEE?

Assalamualaikum.

Kita throwback cerita 3 tahun lepas yer. Masa tuu Aisyah masih study kat IPG sem 2 tak silap. Tapi masa tu Aisyah ada skin problem 😰 Roommate tahulah teruknya kulit Aisyah macamana. Ni bukan kulit muka tau. Kulit muka Alhamdulillah ok. Ni kulit kakiii. And also Aisyah ada masalah HB low sejak sekolah rendah dulu. So bila dah masuk IPT ni rasa ada duit sendiri nak jugaklah kan ikhtiar untuk selesaikan masalah tu kan.

Lepas tu nak dijadikan cerita tetiba ada pulak orang berkenan dengan kita hahaa. So biasalah kan bila kita rasa ada push factor masa tulah baru nak bertindak. Push factor Aisyah masa tu adalah nak kahwin! Hahaa. So ai fikir ai tak nak kahwin dalam keadaan tak sihat dan tak cantik (semua orang macam tu kan H̠a̠h̠a̠h̠a̠  ヽ(^o^)ノ)

So Aisyah pun search sana sini cari something TRUSTED yang boleh selesaikan masalah kulit tadi. Kebetulan pulak I am a blogger tau. So memang kenal lah dengan blogger blogger Malaysia terkenal masa tu (walaupun depa tak kenal kami 😝) Selalu jadi inspirasi. Contohnya FL, Irine, Hanis Zalikha, Yuyu, Cik Epal, Eida Eina Mansur, Nurul Ain 8888, dan ramai lagi. Tapi ada one of them telah berjaya menarik hati ai untuk bersama dengan beliau. Dia ialah my master sekarang Master Lyana Hisham ❤️

Tak silap masa tu memang zaman mula mula jugak MLY buat business Shaklee. Tapi Aisyah memang selalu lah baca pasal Shaklee and tertarik dengan Shaklee sebab bila baca WHAT HOW WHO WHERE dan lain lain mengenai product Shaklee memang I fall in love sangat. And I trust this product!

Tapi tak mau beli lagi. Haaa ai punya teliti tak nak terrugi sikit pun ai pun fikir fikir and baca baca lagi mengenai Shaklee. Lepas tu ter study pulak pasal bisnes Shaklee. Hahaa.

Lepas semua sumber mengenai Aisyah cari, akhirnya kesimpulan yang Aisyah dapat adalah why not aku jual Shaklee? Nak pakai lama. And tak ada rugi. Lagipun dah nak kahwin bolehlah tambah tambah duit pocket masa tengah study ni kan.

So my first beli Shaklee is under my ID sendiri. Maksudnya beli pertama kali tu Aisyah terus jadi ahli 😁 Pilihan bijak tak? Heheee. Just bayar RM80 untuk jadi ahli, Aisyah dapat beli barang Shaklee dengan harga ahli hehee. Once sampai jer kat rumah terusss post gambar supplement and bagitahu kat FB yang Aisyah adalah Distributor Shaklee ❤️

Masa tu Aisyah beli Vitalea, Vita C, B Complex, dengan ESP untuk masalah kulit kaki dan HB low. Ya Alah seriously Alhamdulillah dengan cara makan yang betul and konsisten, HB Aisyah naik dan kulit pun beransur pulih! HB terus naik tau once Aisyah consume Vita Lea Vita C tu!

Maksudnya dah tak adalah rasa nak pitam bila naik tangga 5 tingkat setiap kali gi kuliah tuuu 😂 Seriously sebelum ni memang rasa melayang nak pitam! Nak pitamnya lain, pucat lesinya lain. So bila makin OK tu apa lagi makinnn lah jatuh cinta sangat sangat dengan Shaklee. 💚

Tapi tang kulit ni lambat sikitlah kesan dia. Tak adalah hari ni makan, esok okay. Dia ambil masa juga 2-3 bulan. Tapi memang nampak perubahan. Bila dah okay tu Aisyah beli Vita E pulak untuk hilangkan parut. Alhamdulillah Vita E Shaklee memang berkesan sangat untuk hilangkan parut. Memang sukalah Shaklee! 💚

So dari situlah Aisyah kenal dan SUKA GILA kat Shaklee. Sebab memang trusted and Proved. Lagi suka bila buat bisnes dapat pulak untung kan. Bertambahlah duit pocket. Ok ah walaupun hanya bertambah RM20 sekalipun kan berbanding duit tu statik je. Mana best? Mana bijak? Ai lah yang bijak kuikuikui. 😝

So tu jer kisah Aisyah untuk petang ni. Macam tu lah cerita pengenalan Aisyah dengan Shaklee. Uols macam mana pulak? Adakah kenal Shaklee melalui Aisyah? Hihii gurau ja. Terima kasih pada yang sudi membaca petang petang macam ni. InshaAllah ada cerita lain yang bakal menyusul tau heheee. Stay tuned 😁

AisyahShaklee
011-33099034
Founder of ______ 😝

KENAPA SAYA PILIH BISNES SHAKLEE?

Assalamualaikum.

Okay bersambung daripada entry semalam, hari ni Aisyah cerita lagi details kenapa Shaklee. Why I join Shaklee bisnes and why you have to join Shaklee bisnes with me. 😊

So here antara sebab WHY SHAKLEE :
  1. Modal rendah - Modal RM80 je sekali bayar, kita dah boleh start bisnes.
  2. Syarikat kukuh - Shaklee syarikat dari US yang kukuh dan sudah bertapak lama, nak masuk 60 tahun tau!
  3. Produk Berkualiti - Product kesihatan dan vitaminnya selamat, semula jadi dan berkesan. Produk shaklee dihasilkan oleh saintis Shaklee, bukan produk m rebranding. Lagi best Shaklee ada landmark study tersendiri kat US.
  4. Kos Sederhana - Nak buat bisnes Shaklee tak perlu buka kedai, sewa kedai atau modal yang besar. Di mana mana pun boleh berbisnes janji ada smartphone and internet.
  5. Bonus on time - Shaklee tak penah gagal bayar bonus pada pengedar-pengedarnya. Pengiraan bonus sangat adil dan tepat yang dah dikira oleh Shaklee sendiri.
  6. Ada sistem - Shaklee ni lagi senang nak bisnes kat mana mana sebab dah ada sistem sendiri. Order lepas tu pihak HQ Shaklee akan pos barang kepada customers.
  7. Warisan - Bisnes Shaklee ni boleh diwariskan kepada anak keturunan kita tau.
  8. Bantu membantu - Paling best bila kita dapat bantu orang yang ada masalah dalam kesihatan dengan berkongsi kebaikan vitamin Shaklee.

Bagi Aisyah nak pilih bisnes sekarang kena cari yang always on demand, berbanding bisnes yang bermusim. Jadi, Shaklee is the best. 😊

Meh join Shaklee dengan Aisyah meh. Jangan risau, kita akan belajar daripada zero sampai boleh jadi hero. So jangan takut if you tak tahu apa apa tentang supplement atau pun bisnes okay? 😉

Aisyah 011-33099034
Shaklee Distributor
Omma Of Felicitous Firyals
Member Of Phenomenal Pearls
Granddaughter Of Spectacular Shaklee

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffects
#greatsid